lauantai 15. syyskuuta 2012

Vaaleanpunainen prinsessakakku!

Tämä ihanuus ei syntynyt omista käsistäni vaan näppärän nuoren neidin. =)
Minä toimin taustatukena ja Mira leipoi ja touhasi. :)

Marjatäytteen sijasta me käytettiin vadelmahilloa. :)

Ohje on peräisin valion sivuilta. :)

Prinsessakakku:


Kakkupohja

4 munaa
1 1/2  dl sokeria
1  dl vehnäjauhoja
1  dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1  tl leivinjauhetta
Vaniljatäyte

3 1/2  dl Valio kevytmaitoa
1 muna
2 1/2  rkl perunajauhoja
1/2  dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
2  dl Valio kuohukermaa

Marjatäyte

2  dl vadelmia
1  dl vadelmahilloa

Voikreemi

100  g Valio suolaamatonta voita
1  dl tomusokeria
1  tl vaniljasokeria

Kuorrutus ja koristelu

tomusokeria
250  g marsipaania
( ruusu  )

Valmistusohje

- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.

- Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

- Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria ja kuohukermaa ja lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siitä ensin pieni osa kiisseliin, jotta se notkistuu. Lisää loppu kermavaahto.

- Murskaa vadelmat. Sekoita ne hilloon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.

- Vatkaa pehmeä voi, siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä voikreemi kakun päälle.
Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku ruusulla tai muotoile halutessasi marsipaanista koristeita.

Kakkuhan pitää aina koristella.. Niimpä tämä ihanuus sai ylleen helmiässpraytä sekä koristegeelejä. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti